Cholg'uchilar ansambli [orazmning mumtoz navolari o'quv qo'llanma - Q.Rahimov (Toshkent Fan va texnologiya, 2006)
Mazkur qo'llanmaga ''ustozdan shogirtga'' ''og'izdan og'izga o'tib kelayotgan og'zaki an'anadago kasbona musiqa namunalari jumladan Xorazm maqomlarining chertim yo'llari ayrim xalq kuylari va xorazm yallalari kiritilgan.
Keywords: 9