Turk adabiyot durdonalari.Uvaysiy Nodira. 10 jild. (Toshkent 'zbekiston, 2022)
Mazkur keng kulamli zalvorli badiiy silsilaga umumturkiy adabiyotning eng yetuk namunalari O'zbekiston ,Turkiya,Qozogiston,Qirgiziston,Ozarbayjon,Turkmaniston,va Vengriya davlatlarning atoqli shoir adib va mutafakkirlarining asarlari kiritildi.