O'zbek adabiyotini o'qitish metodikasi - Qozoqboy Yo'ldosh; Muhayyo Yo'ldosh (Tashkent G'afur G'ulom, 2022)
"O'zbek adabiyotini o'qitish metodikasi" darsligi "Filologiya va tillarni o'qitish" ixtisosligi bo'yicha ta'lim olayotgan bakalavriat yo'nalishidagi talabalarga mo'ljallangan. Unda adabiyot o'qitishning eng yangi va samarali usullaridan foydalanish yo'llari ko'rsatib berilgan. Darslikda umumta'lim maktablari o'quvchilarini badiiy asar tahliliga o'rgatish orqali ularda mustaqil fikrlash hamda ezgu axloqiy sifatlar shakllantirilish kompetensiyalarini yuzaga keltirishga alohida e'tibor qaratilgan. Kitobda metodika sohasida milliy va chet el tajribalarining eng natijador usullaridan foydalanish yo'llari ko'rsatib berilgan.
Keywords: Uzbek literature