Axborot texnologiyalari atamalarining izohli lug'ati - Maxmudov Maxsum Mubashirovich (Tashkent Kafolat print, 2023)
Mamlakatimizda elektrpon hukumat tizimining joriy etilishi natijasida davlat xizmatlarining samarali va kam xarajatli boshqaruv usuli joriy etilmoqda, natijada jamiyat va hukumat munosabatlari tubdan yangi bosqichga olib chiqiladi, fuqarolik jamiyati rivojlantirilib, hukumatning xalq oldidagi javobgarlik darajasi oshiriladi. Ushbu lug'at O'zbekiston Respublikasi Prezidentining "Mamlakatimizda o'zbek tilini yanada rivojlantirish va til siyosatini takomillashtirish chora-tadbirlari to'g'risida" gi Farmoni ijrosi doirasida AKT sohasi xodimlari, oliy va o'rta maxsus o'quv yurtlari talabalari hamda barcha qiziquvchilar foydalanishi mumkin bo'lgan terminologik bazani shakllantirish maqsadida tuzildi. Mazkur lug'atdan axborot texnologiyalari va kommunikatsiyalari sohasida faoliyat yurituvchi mutaxassislar, ilmiy xodimlar, tegishli ixtisoslikdagi talabalar va aspirantlar, shuningdek , AKTga qiziquvchilarning keng ommasi foydalanishlari mumkin.